Блог | Пет съвета за актуализации на дома за следващата пролет

Пет съвета за актуализации на дома за следващата пролет

Зимният мрак тихо отминава, а природата вече дава първите признаци на пролетта. Все повече се появява желанието да дръпнете завесите и да пуснете пролетните слънчеви лъчи в стаята. За съжаление, на прекрасната слънчева светлина, уморената боя по стените, следите от износване на мебелите и всякакви други повърхности, които се нуждаят от освежаване, също се открояват много по-добре. Ето 5 прости съвета, за да подготвите дома си за пролетта.

1. Изберете колко точно искате да модернизирате дома си.

Определено е важно първо да набележите какво искате да промените в дома си. Дали леко боядисване на стените и реставрация на някои съществуващи вече мебели или цялостен ремонт с подове и тавани. Желанието е ясно, остава да направите списък на всички неща и дейности, от които се нуждаете, трябва да помислите дали искате да свършите цялата работа сами или се нуждаете от помощта на майстор. Въз основа на това вече можете да съставите първоначален бюджет.

2. Основен ремонт на дома

Ако решите, че домът ви все още се нуждае от цялостен ремонт, най-доброто време, за да го започнете е в началото на пролетта, тъй като със затоплянето на времето ремонтът е по-малко тромав, стаите могат спокойно  да се проветряват и някои мебели може да се съхраняват на балкона, ако има такъв. В случай на основен ремонт определено си струва първо да се консултирате със специалист в тази област, който би помогнал да се направи най-ефективният план на проекта според жилищната площ. Днес такова специализирано обслужване и план се предлагат и от няколко по-големи строителни магазина, които имат специален отдел за тази цел, което със сигурност предоставя възможност да оптимизирате цената с цялостното решение накрая.

3. "Направи си сам" ремонт.

Ако искате сами да освежите жилищното пространство, най-добре е първо да помислите за смяна на боята на стените или тапетите. Често те са тези, които са най-избледнели от слънчевата светлина или просто вече не са толкова актуални. Определено си струва да проверите състоянието на тавана преди боядисване / смяна на тапета, който винаги е желателно да се пребоядисва преди стените. Трябва също да помислите за осветителните тела и контакти, особено ако сте открили, че те не са на най-практичните места, когато ги използвате. Обновяването на стените ви дава възможността първо да се обадите на електротехник, за да инсталира всичко по ваше желание и да скрие старите места за включване и превключване преди да нанесете боята / тапета.

4. Игра на цветове

Цветовете са чудесен начин да освежите всяка стая и да промените вида й. В случай, че решите да боядисвате стените си, определено трябва да имате предвид не само цвета, но и всички видове цветове на другите мебели и интериорни елементи. Добра идея е да си купите скрин или маса в по-ярък нюанс, както и различно декорирани интериорни аксесоари с модерна линия.

5. От старо към ново

Когато решите да смените мебелите си, не е задължително нужно да ги заменяте с нови и модерни. Вместо това, с помощта на цветовете и добър майстор, можете да превърнете стари и износени мебели в истинско произведение на изкуството. А с някои по-лесни предмети можете спокойно да се справите и сами като първо премахнете старата боя. Може да намерите и много интересни и нетрадиционни аксесоари и добавки към Вашата мебелировка, като например керамични дръжки за врати, които да добавите към стар шкаф.

Кредит за ремонт и обзавеждане

Освежете или обзаведете дома си. Уютният дом е в основата на щастливия живот.

Решение до

30 мин

Сума до

10 000 лв.

Научете повече