Промоция по срочни депозити - 4% за 3 месечен депозит до 30.04.2024.
Открий сега
Блог|Двама утвърдени специалисти се присъединяват към Управителния съвет на Bigbank

Двама утвърдени специалисти се присъединяват към Управителния съвет на Bigbank

На 15 март бяха направени промени в състава на Управителния съвет на Bigbank. Свен Раба, който бе начело на IT екипа и юридическия отдел, се оттегля от Управителния съвет поради изтичане на договора му, а на негово място постъпват Инго Пъдер, Директор Корпоративно банкиране и Кен Канарик, Директор Продуктово управление.

Мартин Лянтс, Председател на Управителния съвет на Bigbank, благодари на Свен Раба за дългогодишния му принос към развитието на банката. “Свен положи основите в развитието на банковата система Nest, която осигури технологично предимство за Bigbank и освен това успя да я имплементира в деветте страни, в които банката действа и се развива”.

Новите членове на Управителния съвет имат повече от десет години опит в банката. “И двамата носят със себе си експертно знание и квалифицирана подготовка, заемали са различни ръководни длъжности и са поемали множество допълнително отговорности – в сферата на юридическите въпроси за Инго и в областта на технологиите за Кен” коментира Мартин Лянтс.

По мнение на Лянтс Инго Пъдер, който е бил начело на корпоративно банкиране през последните три години, е успял да увеличи работните обеми неколкократно и да превърне Bigbank в конкурентен партньор за бизнес решения на естонски, латвийски и литовски предприемачи. Кен Канарик, който отговаря за продуктовото развитие в Bigbank от 2019, е пряко свързан с развитието и имплементирането на банковия софтуер Nest на нови пазари и ръководи стартирането на няколко нови продукта, като ипотечен заем, насочен към пазара на  балтийските държави.

Председателят Мартин Лянтс, Март Вескимяги и Арго Килтсман продължават да бъдат част от Управителния съвет на Bigbank. Bigbank е естонска търговска банка с международен обхват, специализирана в кредити. Портфолиото на банката надхвърли един милярд евро през 2021 г.